Dragi obiskovalci! Kot ste najbrž opazili, je v pripravi nova podstran spletnega mesta www.wineandweather.net. Na strani so/bodo dostopni podatki do amaterskih in radioamaterskih vremenskih postaj na območju Goriških Brd in Srednje soške doline. Zaenkrat sta dodani povezavi do amaterske vremenske postaje Paljevo, v Soški dolini in radioamaterske vremenske postaje Korada, ki je postavljena na najvišji točki občine Goriška Brda, to je hrib Korada z nadmorsko višino 812 m.
Kot vsaka novost, je tudi ta še nekoliko v povojih. Tako mogoče podatke, katere postaje trenutno pošiljajo na internet, jemljite z določeno rezervo, saj moramo odpraviti še nekatere nepravilnosti v delovanju internetne strani in v primeru postaje na Koradi tudi spremeniti postavitev senzorja za veter, medem ko senzor za padavine trenutno ne deluje oziroma prikazuje nelogične podatke. Ko bodo vse napake odpravljene, boste o tem seveda obveščeni. Pričakujem, da bodo vsi problemi rešeni v roku 14 dni, če bo le vreme to dopuščalo. V nekaj dneh bom dodal tudi opise posameznih postaj.
Najboljša novica pa je, da se bo število vremenskih postaj, dostopnih na tej strani, v prihodnjih mesecih še povečevalo. Načrtujemo, da bodo v kratkem dostopni podatki iz petih postaj na tem območju.
Za vprašanja v zvezi s postajami, smo vam na voljo na našem E-mailu: info@wineandweather.net.