Dragi ljubitelji vina in vremena, ponovno pozdravljeni!

Dolgo časa se nismo brali na teh straneh, vzrok je bil nekoliko banalen, nekoliko pa posledica stanja interneta v dandanašnjih časih. Verjamem, da nikomur ni bilo lahko zreti v prazen, bel ekran, kjer te je sicer pričakal grozd in oblak, vino in vreme. A ti časi so sedaj, upam za nami! Ne bom trdil, da bo poslej vse teklo gladko, a motivacija ustvarjanja te strani in bloga se je vrnila.

Ker se prav v tem času formira nova vlada Republike Slovenije, bom po tem ključu opisal, kaj lahko pričakujete v prihodnje na moji strani:

  1. Najprej nas čaka revitalizacija trenutno praktično mrtve spletne strani.
    • posodobil bom vremenske povezave v stranskem meniju in naredil stvar spet uporabno… Mimogrede, ali veste, da je Hrvaška v tem času, kar se nismo videli, pridobila nekaj novih radarjev, še več pa se jih obeta! Poslej bomo lahko spremljali nevihte na Jadranu prek radarske slike, kar je bilo v dobrih starih časih naše strani le pobožna želja vremenskih naudušencev.
    • posodobil bom del strani s spletnimi kamerami, da bo spremljanje vremena v naši okolici spet bolj enostavno, če bo dobri Gospod dal, bom spet usposobil kamero v Kojskem.
    • dodal bom nekaj novih podstrani, ki se bodo ukvarjale izključno s končnimi vinskimi proizvodi, obeta se torej nekaj novega, ki vas bo popeljalo v svet vinskih zgodb ter združilo z novimi okusi vin tudi iz vinsko povsem paradoksalnih pokrajin.
  2. OBJAVE! Zanalašč z velikimi črkami zapisano. Pa ne zato, ker jih bo mnogo, pač pa kot opomik sebi, saj so le te duša in srce te strani. Želja zapisovati je velika, časa je malo, tem, o katerih želim pisati, pa mnogo. Da ne bom preveč obljubljal, lahko opišem le motiv, ki naj me spravi k pisanju. Namreč, ko danes odpreš Google in greš iskati določeno informacijo v slovenskem jeziku (ki se tiče našega področja), vlada revščina. Moje mnenje je, da so družbena omrežja posrkala in iz spleta odstranila velik del kreativnega, znanstvenega, poljudnega diskurza, kar je v majhnem okolju, kot je Slovenija, še bolj izrazito vidno. In to me žalosti. Ampak, to lahko spremenimo. Če je nekoč delovalo, lahko deluje spet. Še smo tu, še imamo znanje, dostop do literature, sodobne tehnike, z leti smo se okepili z izkušnjami, prsti na tipkovnici so še hitrejši…

In to je vse, boste rekli? Kje je pa točka razno? Jaz rečem, gremo počasi, korak po koraku. Če uspem narediti to, kar sem zapisal zgoraj, bo velik korak naprej od praznega belega zaslona zadnjih mesecev. Cilj je vsekakor nadaljevati stran, kjer je prostor za umirjen, poglobljen vpogled v določene tematike. To nikoli ne bo stran člankov s parimi vrsticami teksta, še manj s senzacionalimi naslovi. Želim se poglabljati v posamezne tematike, pa najsi bodo resne, ali bolj sproščene. Če imate nanje kakšne komentarje, jih lahko z veseljem zapišete in bodo objavljeni, če bodo ustrezali mojemu pogledu na svet svobodnega diskurza, ki je sledeč:

  • Pri komentiranju se obnašamo dostojno, človeka vredno, kot bi sogovorniku zrli naravnost v oči.

Lahko bi dodal še kakšno alinejo, a naj bo to edino univerzalno vodilo, saj je biti človek človeku dovolj.

Za konec seveda fotografija tipične spomladanske plohe, ki je nastala 27. aprila v Kojskem. Da imamo letos malo dežja je pa že tema za naslednje objave… Srečno in upam, da se beremo kmalu!