Žal ni časa, da bi bolj obširno pisali o dogajanju na Primorskem te dni, saj smo preprosto stalno na terenu. Celotnemu hladnemu obdobju, orkanskim burjam in ekstremnemu snegu v San Marinu (170 – 190 cm ga je in še vedno sneži!), se bomo podrobneje posvetili, ko bo vsega konec. Zaenkrat pa prilagamo samo video vrtinca ‘Dust devil’, ki smo ga posneli v Ajševici 11/02/2012 dopoldne. Poleg tega na videu, smo posneli še dva druga velika vrtinca ter številne manjše.

Močna burja je ponoči tudi podrla montažno hišo v Šempasu ter v Ajševici odnesla dva avtomobila s ceste. Nastalo je tudi veliko škode na strehah hiš. Ob vsem tem pa je prišlo še do katastrofalne vetrne erozije na njivah. Pokrajina še najbolj spominja na puščavo. Prilagamo fotografijo hiše, ostalo sledi kasneje:


Vir fotografije: Radio Robin

Za konec prilagamo še video, ki je bil posnet na trdnjavi ‘Nehaj’ v Senju 07/02/2012. Skupaj s kolegi iz SloMeteo foruma ter Markom Korošcem (WeatherPhotos.net) smo namerili sunke do 57 m/s (205 km/h)! Več o tem burja chase-u bo objavljeno prav tako v naslednjih dneh. Nekaj fotografij pa si že lahko ogledate v Galeriji!

One thought on “‘Dust devils’ na Ajševici 11/02/2012”

Comments are closed.