Praznik je, Prešernov dan! Zvečer bo čas za obisk kakšne kulturne prireditve, toda čez dan…kakšen sploh bo dan? Dan bo toplejši od svojih predhodnikov. Sijalo bo sonce, tudi burja ne bo več tako silovita. Odlična priložnost za ogled pokrajine na najvišjem vrhu občine Goriška Brda, ki je bila več kot teden dni globoko zamrznjena. Temperature so se namreč spustile tudi do -12°C, sunki burje pa so gladko presegali 100 km/h. V grobih ocenah so dosegli celo 150 km/h. Kakšne so posledice tega divjanja? Preverite na vrhu Korade (812 m.n.v.)!

Po sprehodu in uživanju v jasnih razgledih na Alpe ter Jadransko morje, si lahko privoščite obisk planinske koče na Koradi (803 m.n.v.), ki bo odprta med 10:00 in 20:00! V ponudbi bodo tudi tokrat topli in hladni napitki ter okrepčilo v obliki domače hrane.

In ne pozabite na topla oblačila! Čeprav bo dan toplejši, zna temperatura popoldne hitro zaviti globoko v negativo. Kakšne so trenutne vremenske razmere na vrhu Korade, lahko preverite na spodnji povezavi. Ob tem vas opozarjamo, da podatki o vetru trenutno niso na voljo, saj je silovita burja poškodovala anemometer:

Vremenska postaja Korada – trenutni podatki

Prijeten praznik vam želi WineAndWeather.net!