Tu je še nekaj fotografij z zadnjih lovov na nevihte v letošnji sezoni. Dan je bil razmeroma ugoden za razvoj neviht. Visoka zračna vlažnost v FVG je pomenila visoke temperature rosišč in posledično visok CAPE, do 2000 J/kg. Veering profil je bil ugoden, striga kar nekaj. Na območju zgornje ravnine v Furlaniji se je sprožilo nekaj nevihtnih celic, eno sem prestregel pri kraju Corno di Rosaco, ob 18:00 po lokalnem času. Glede na strukturo sistema sem hitro pomislil na supercelico in je tudi bila, čeprav precej slabo organizirana in ne najbolj fotogenična:

Pripadajoči radar ob 18:00 po lokalnem času. Na fotografiji je vzhodna celica, slikana od spredaj oz. naravnost proti zahodu:

Še nekaj fotografij tega mezociklona in ena panorama:Kasneje me je dosegel FFD in sledilo je zlivanje:

Radar:

Vidni so bili tudi ostanki meza:

Umaknil sem se proti jugu, do San Lorenza, od kjer je ta pogled na oslabljeno multicelično linijo, v katero je sistem prešel pred razpadom:

In še radar takrat:

To je bil en zadnjih chaseov te sezone zame, saj kasneje predvsem zaradi pomanjkanja časa nisem več uspel sestaviti skupaj uspešnega lova. Čeprav je sledilo še nekaj zanimivih dni in tudi supercelic. Več o tem, pa naslednjič.