Archive for July, 2012

Kar nekaj ─Źasa na na┼íi spletni strani ni bilo nobene nove objave. Razlog za to je povsem preprost: Zelo aktivna nevihtna sezona 2012. Posledica tega je, da smo ve─Źino ─Źasa na terenu, kjer spremljamo, fotografiramo in snemamo nevihte. V zadnjih 14 dneh smo opravili pribli┼żno 6000 km poti po osrednji Evropi in fotgrafirali ve─Ź kot 15 superceli─Źnih neviht. Nekatere od teh so bile kratkomalo neverjetne, prave ameri┼íke strukture! Povejmo tudi, da supercelica v Furlaniji 14/07/2012 ni bila dale─Ź od razvoja tornada. Nekaj fotografij dodajamo v to novi─Źko. S klikom na fotografijo boste pri┼íli do albuma s fotografijami posameznega dne. Ve─Ź fotografij sledi takoj, ko se bo vreme nekoliko umirilo. Isto velja za poro─Źila o tem dogajanju.

Iz istih razlogov, navedenih zgoraj, zaostajajo tudi mese─Źna poro─Źila o vremenu v Gori┼íkih Brdih. Vendar brez strahu, tudi ta bodo pri┼íla na vrsto in ne bomo ostali brez podatkov, mogo─Źe bodo le vremenski opisi mesecev nekoliko okrnjeni. Po koncu nevihtne sezone pa gremo seveda spet na polno! Kot zanimivost vseeno omenimo izjemen sunek vetra, ki je bil izmerjen na vremenski postaji Korada (812 m). Med nevihto 11/07/2012 je postaja namerila sunek vetra izjemnih 163 km/h, kar je seveda nov rekord. Dodajamo graf dogodka, ki ga bomo natan─Źneje predstavili v enem od opisov nevihtnega dogajanja (modra – sunki vetra, rumena – povpre─Źna hitrost vetra):

Ne pozabimo, da se bli┼ża trgatev! Sedaj je pravi ─Źas, da si sku┼íamo pridobiti uporabne informacije o tehnologiji pridelave vin letine 2012. Prva taka prilo┼żnost bo ┼że v ─Źetrtek, 19/07/2012, ko lahko obi┼í─Źete predavanje o pridelavi pene─Źih vin, ki ga organizira podjetje ArtEnology Oenofrance. Za natan─Źnej┼íe informacije, kliknite na povezavo: Vabilo na predavanje o proizvodnji pene─Źih vin – 19/07/2012. Ob tej prilo┼żnosti omenimo, da je vse izdelke podjetja ArtEnology Oenofrance mogo─Źe kupiti v podjetju Enomarket d.o.o., Kojsko iz Gori┼íkih Brd. Podjetje nudi celovite enolo┼íke re┼íitve. Cilj ni zgolj prodaja enolo┼íkih sredstev, pa─Ź pa pomo─Ź kletarju v celotnem procesu predelave od trgatve do steklenice in pridelava vin vrhunske kvalitete ob hkratnih nizkih stro┼íkih.

Kar se varstva vinogradov, sadnega drevja in zelenjadnic ti─Źe, ne pozabite, da po nasvete in fitofarmacevtska sredstva lahko pridete v podjetje Enomarket d.o.o., Kojsko. Cene so ugodne, poleg tega vam bomo pomagali izbrati najbolj┼íe sredstvo za va┼í vinograd/sadovnjak, tako da bo za┼í─Źita kar najbolj┼ía, obremenitev okolja pa najmanj┼ía.

Urnik prodaje je naslednji:

 • Ponedeljek: 8:00 ÔÇô 12:30 in 14:00 ÔÇô 17:00
 • Torek: 8:00 ÔÇô 12:30 in 14:00 ÔÇô 17:00
 • Sreda: 8:00 ÔÇô 12:30 in 14:00 ÔÇô 17:00
 • ─îetrtek: 8:00 – 12:30 in 14:00 ÔÇô 18:00
 • Petek: 8:00 ÔÇô 12:30 in 14:00 ÔÇô 17:00
 • Sobota: 8:00 ÔÇô 12:30

Za vse informacije smo vam na voljo na telefonski ┼ítevilki 05 304 16 11 (v ─Źasu zgoraj navedenega urnika) in na E-mail naslovih:

 • enomarket.doo@siol.net
 • laboratorij.enomarket@gmail.com
 • info@wineandweather.net

Kontaktirajte nas, tudi ─Źe potrebujete zgolj nasvet.

Objavljamo vabilo na predavanje, ki ga organizira podjetje ArtEnology Oenofrance v italijanskem Corno di Rosazzo (Furlanija) v ─Źetrtek, 19. julij 2012 ob 20:00 uri. Na predavanjih bo beseda tekla o proizvodnji pene─Źih vin, od priprave osnovnega vina, do pridelave penine po klasi─Źni metodi. Predavali bodo priznani francoski enologi, zato udele┼żbo toplo priporo─Źamo. Prosimo vas, da udele┼żbo potrdite do torka 17. julija 2012 na telefonski ┼ítevilki 05 304 61 11 (Enomarket d.o.o. Kojsko), ali na E-mail naslovih enomarket.doo@siol.net, laboratorij.enomarket@gmail.com, ali info@wineandweather.net. Predavanja bodo potekala v italijanskem jeziku.

Natan─Źna lokacija na kateri se bodo odvijala predavanja, je prikazana na spodnjem zemljevidu:

View Larger Map

Spletna stran kongresnega sredi┼í─Źa, v katerem se bodo odvijala predavanja.

Prevod vabila, ki smo ga prejeli iz podjetja Artenology Oenofrance:

Oderzo, ponedeljek, 2. julija 2012

ArtEnology ÔÇô Oenofrance vljudno vabi na

sre─Źanje s predavanji o tehnologiji pridelave vina, ki se bo odvijalo v
─Źetrtek, 19. julija 2012 ob 20:00 uri
v
l’Abbazia di Rosazzo
Piazza Abbazia 5
33044 Manzano loc. Rosazzo (Udine)

Za namen priprave na trgatev 2012 v sodelovanju z Oenofrance, vodilnim podjetjem za raziskave in proizvodnjo enoloških proizvodov, pripravljamo seminar, na katerem bodo predstavljene naslednje tematike:

 • Vinifikacija in priprava osnovnih vin za proizvodnjo penin
 • Obdelava in proizvodnja penin po klasi─Źni metodi

Predavatelji:

 • Marie-Madeleine Caillet: Oenologue ÔÇô Conseil Exclusive SOFRALAB e Premiere Vice-Presidente de l’Union des Oenologues de France ÔÇô Expert OIV (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin)
 • Delphine Motteux: Oenologue ÔÇô Conseil OENOFRANCE

Po zaklju─Źku seminarja vas prijazno vabimo na zakusko, ki bo prilo┼żnost, da se pobli┼żje spoznamo ter izmenjamo mnenja in ideje.

Prepri─Źani smo, da tak┼ína sre─Źanja prispevajo k pove─Źanju strokovnosti pri kletarskih opravilih, zato upamo na va┼ío udele┼żbo in vas ob tej prilo┼żnosti prisr─Źno pozdravljamo.

ART ENOLOGY SRL
odgovorni komercialist
Piergiorgio Guzzon

Za la┼żjo organizacijo dogodka, vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite po telefonu, na ┼ítevilki 05 30 41 611 (Enomarket d.o.o., Kojsko), ali na E-mail naslovu: enomarket.doo@gmail.com. Prosimo, da prisotnost potrdite najkasneje do torka, 17. julija 2012. Ob potrditvi prisotnosti, boste dobili tudi napotke, kako do lokacije sre─Źanja.

Originalno vabilo – klik

Povzetek predavanj bo objavljen tudi na spletnih straneh WineAndWeather.net.

Ob tej prilo┼żnosti omenimo, da je vse izdelke podjetja Artenology Oenofrance mogo─Źe kupiti v podjetju Enomarket d.o.o., Kojsko v Gori┼íkih Brdih.

Kontakt
Calotropis theme by itx

Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin